Курс за деца по „Изобразително изкуство“

Курс за деца по „Изобразително изкуство“

от Kanava Art на 11.02.2020

Курс за деца по „Изобразително изкуство“ е предназначен за деца, които имат желание да придобият по-задълбочени познания в сферата на изобразителното изкуство и да усъвършенстват уменията си. Курсът включва модулите „Основи на рисуването” и „Живопис”, като всеки модул има теоретична и практическа част, а участниците ще имат възможност да приложат наученото по време на всяко едно от заниманията в картина или скица.
Обучението ще се извършва в малка група, което ще гарантира на всеко дете персонално внимание и подход, а непринудената атмосфера на ателието, в което се провеждат ще допринесе за лесното и забавно усвояване на академичната част в това изкуство.
Курсът е подходящ за деца с огромно желание за творческа изява и развитие на уменията си като художници , които ще се почувстват истински творци.

Модул „Основи на рисуването”

С преминаване през отделните теми децата ще развият техника и стил, ще научат какво е композиция, перспектива и това как да ги използват като инструмент, с който да изградят техните картини.
Учениците ще се запознаят с композирането и оформянето на натюрморт от 2-3 геометрични фигури,предмети и гипсови плочи с флорални мотиви с елемент на форма в движение (плат, драперия) и насочено осветление.
Ще преминат през отделните части на човешката глава, като ще преминат последователно през скициране на: око, ухо, нос с уста и ще завършат с цялостно построяване и изрисуване на човешка глава.
Техниките, които ще разгледаме по време на курса ще включват използването на моливи от 2B до 8B, работа с твърда и хлебна гума, въглен (пресован и не пресован), туш с четка в комбинация с перо.
След края на модула „Основи на рисуването”децата самостоятелно ще могат да създават сложни композиции.

Какво включва обучението :
Ще започнем със запознаване на курсистите с основните принципи при рисуване на графична композиция (картина), каква е ролята на перспективата, ще се упражняват в рисуването на линия, щрих, петно, каква е връзката между тях, как се степенуват и как да ги съчетават при направата на светлосянка.
Визуално конструиране и изграждане на форми, скициране и бързи скици;
Разработване на геометрични фигури – перпендикулярни и сферични чрез светлосенъчно или линеарно изграждане на образа.
Уроците са интересни и се усложняват с времето, като постоянно ученикът се запознава с различни мателиали и техники – моливи, туш, въглени.
Продължителност на модула: 54 астрономически часа
Максимален брой участници в група: 6 човека
Подходящата възраст: За деца на 12 – 16 годишна възраст

Децата над 16 годишна възраст могат да вземат участие в съботно- неделните курсове за възрастни.

Продължителност на модула: 11 Февруари 2020 – 26 Март 2020 г.
Занятията ще се провеждат всеки Вторник и Четвъртък в следните групи:
Група I : от 09:00 до 12:00 часа
Група II : от 15:00 до 18:00 часа
Лектори:
Огнян Йорданов и Мария Матовска
Такса за участие: 620 лв. с ДДС
Възможност за разсрочено плащане на таксата за участие на 2 (две) равни вноски.
При записване и за втория модул „Живопис” ще получите отстъпка в размер на 10 % от стойността на курса.
Канава Арт Студио осигурява на курсистите всички необходими материали: учебник, моливи, пера, туш, въглени (пресован и не пресован), тънкописци, скицници, хартии, подложки за рисуване, твърда и хлебна гума, ножчета, учебни материали, чанта за рисунките, несесер и метална кутия за помагалата.
Осигурена бутилка минерална вода по време на всеки урок.

Описаните материали и помагала остават за курсиста след приключването на курса.

Курса по модул „Основи на рисуването“ ще се осъществи при минимално записали се 3 (трима) участника.

ЗАЯВИ УЧАСТИЕ

Релаксиране с чаша вино и рисуване на релефна репродукция по картината „Целувката” на Густав Климт 17.01.2020 г.

Релаксиране с чаша вино и рисуване на релефна репродукция по картината „Целувката” на Густав Климт 17.01.2020 г.

от Kanava Art на 17.01.2020

Каним Ви на специална вечер, в която сме организирали рисуване в лесни стъпки с помощта на професионален художник на най- романтичната картина на Густав Климт – „Целувката“. Заповядайте на едно творческо релаксиране и забавление в света на Густав Климт, на което ще имате възможност да сътворите релефна репродукция, допълнена с акценти от боя със златни и сребърни частици. „Целувката“ е рисувана в периода (1907-1908 г.) и е сред най-скъпо оценяваните картини в света, чрез нея Климт се разкрива като ценител на женската красота. Оригиналът ѝ се намира в Австрийската художествена галерия в замъка Белведере във Виена.

Дата: 17.01.2019 г.
Начален час: 19:00 часа
Цена: 42.00 лв.
Продължителност: 3 часа и 30 минути
Лектор- художник: Огнян Йорданов
Умения и познания в рисуването не са необходими.

В посочената цена за събитието са включени всички художествени материали и пособия (канава- грундирано платно с дървена подрамка, акрилни бои, златни и сребърни бои с частици, релефна паста, палитра, чаша за вода, молив, острилка, гума, четки/ шпакли, цветни разпечатки на сюжета, работна престилка и помощни материали), необходими за рисуването на картината.
Комплимент от Канава Арт Студио чаша вино за „Добре дошли“ и бутилка минерална вода 350 мл.

ЗАЯВИ УЧАСТИЕ

Семинар по „Изобразително изкуство“

Семинар по „Изобразително изкуство“

от Kanava Art на 11.01.2020

Семинарът по „Изобразително изкуство“ е предназначен за всички, които имат желание да придобият по-задълбочени познания в сферата на изобразителното изкуство и да усъвършенстват или затвърдят уменията си.
Курса включва модулите „Основи на рисуването” и „Живопис”, като всеки модул има теоретична и практическа част, а участниците ще имат възможност да приложат наученото по време на всяко едно от заниманията в картина или скица.
Обучението ще се извършва в малка група, което ще гарантира на всеки участник персонално внимание и подход, а непринудената атмосфера на ателието в което се провеждат ще допринесе за лесното и забавно усвояване на академичната част в това изкуство.
Семинара ще е полезен, както за напълно начинаещи възрастни с огромно желание за творческа изява, така и за хора които вече са развили в някаква степен уменията си като художници , но имат нужда от още нещо за да се почувстват истински творци.

Модул „Основи на рисуването”
С преминаване през отделните теми в модула ще започнете да развивате вашата техника и стил, ще научите какво е композиция, перспектива и това как да ги използвате като инструмент, с който да изградите вашите картини.
Ще се запознаете с композирането и оформянето на натюрморт от 2-3 геометрични фигури, гипсови плочи със флорални мотиви с елемент на форма в движение (плат, драперия).
Ще преминете през отделните части на човешката глава, като ще преминем последователно през скициране на: око, ухо, нос с уста и ще завършим с цялостно построяване и изрисуване на човешка глава.
В модула ще Ви запознаем и с отделните части на тялото, като накрая ще завършим с рисуване на жив модел.
Техниките, които ще разгледаме ще включват използването на моливи от 2B до 8B, работа с твърда и хлебна гума, въглен (пресован и не пресован), туш с четка в комбинация с перо.
След края на модула „Основи на рисуването” самостоятелно ще можете да създавате сложни композиции.

Какво включва обучението :
Ще започнем със запознаване на участниците с основните принципи при рисуване на графична композиция (картина), каква е ролята на перспективата, ще се упражняваме в рисуването на линия, щрих, петно, каква е връзката между тях, как се степенуват и как да ги съчетаем при направата на светлосянка.
Визуално конструиране и изграждане на форми, скициране и бързи скици;
Разработване на геометрични фигури – перпендикулярни и сферични чрез светлосенъчно или линеарно изграждане на образа. Уроците са интересни и се усложняват с времето, като постоянно ученикът се запознава с различни материали и техники – моливи, туш, въглени, тънкописци.

Продължителност на модула: 60 астрономически часа
Максимален брой участници в група: 6 човека
Продължителност на модула: 11 Януари 2020 – 28 Март 2020 г.
Занятията ще се провеждат всяка събота от 11:00 часа с продължителност 5 астрономически часа
Лектор: Мария Матовска
Такса за участие: 750 лв. с ДДС
Възможност за разсрочено плащане на таксата за участие на 3 (три) равни вноски.
При записване и за втория модул „Живопис” ще получите отстъпка в размер на 10 % от стойността на курса.

Канава Арт Студио осигурява на участниците всички необходими материали: учебник, моливи, пера, туш, въглени (пресован и не пресован), тънкописци, скицници, хартии, подложки за рисуване, твърда и хлебна гума, ножчета, учебни материали, чанта за рисунките, несесер и метална кутия за помагалата.
Осигурена топла напитка по избор кафе/чай и бутилка минерална вода за всеки урок.
Описаните материали и помагала остават за курсиста след приключването на семинара.
Семинара по модул „Основи на рисуването“ ще се осъществи при минимално записали се 3 (трима) участника.

ЗАЯВИ УЧАСТИЕ

Коледна семейна арт работилница по стъклопис 29 Декември 2019 г.

Коледна семейна арт работилница по стъклопис 29 Декември 2019 г.

от Kanava Art на 29.12.2019

Имаме удоволствието да Ви поканим на семейна коледна творческа арт работилница по стъклопис на свещник под ритмите коледните песни и ароматния билков букет в греяното вино . В компанията на лекторите Ваня и Дани, заедно в лесни стъпки ще нарисувате с витражна техника своите стъклени свещници с мотиви по избор, който ще запалим в края на творческото преживяване. Ще имате възможността да изберете измежду 10 (десет) различни сюжета (освен коледни) за рисуване на свещника.

Дата: 29 Декември 2019 г.
Начален час: 14:00 часа
Цена: Възрастен: 38.00 лв.
Дете: 30.00 лв.
Лектори: Ваня Игнатова и Даниела Нешева
Продължителност: 3 астрономически часа

В посочената цена са включени всички художествени материали (стъклен свещник с восъчна свещ, бои за стъкло, контури, маркери, палитри, четки и помощни материали), необходими за рисуването на свещника.
Комплимент от Канава Арт Студио чаша греяно вино (домашен сок за децата) за „Добре дошли“, бутилка минерална вода 350 мл. и коледни канелени сладки.

ЗАЯВИ УЧАСТИЕ

Коледна семейна арт работилница по стъклопис 28 Декември 2019 г.

Коледна семейна арт работилница по стъклопис 28 Декември 2019 г.

от Kanava Art на 28.12.2019

Имаме удоволствието да Ви поканим на семейна коледна творческа арт работилница по стъклопис на свещник под ритмите коледните песни и ароматния билков букет в греяното вино . В компанията на лекторите Ваня и Дани, заедно в лесни стъпки ще нарисувате с витражна техника своите стъклени свещници с мотиви по избор, който ще запалим в края на творческото преживяване. Ще имате възможността да изберете измежду 10 (десет) различни сюжета (освен коледни) за рисуване на свещника.

Дата: 28 Декември 2019 г.
Начален час: 14:00 часа
Цена: Възрастен: 38.00 лв.
Дете: 30.00 лв.
Лектори: Ваня Игнатова и Даниела Нешева
Продължителност: 3 астрономически часа

В посочената цена са включени всички художествени материали (стъклен свещник с восъчна свещ, бои за стъкло, контури, маркери, палитри, четки и помощни материали), необходими за рисуването на свещника.
Комплимент от Канава Арт Студио чаша греяно вино (домашен сок за децата) за „Добре дошли“, бутилка минерална вода 350 мл. и коледни канелени сладки.

ЗАЯВИ УЧАСТИЕ

Релаксиране с чаша вино и рисуване върху дърво „Нарисувай своя ангел“ – 27.12.2019 г.

Релаксиране с чаша вино и рисуване върху дърво „Нарисувай своя ангел“ – 27.12.2019 г.

от Kanava Art на 27.12.2019

С приближаващите коледни празници Ви каним на творческа вечер, в която заедно да нарисуваме своя ангел пазител, който да поставите в дома си или да подарите на любим човек. Ангел от гръцки означава вестител, посланик. Символ на добротата, чистотата, невинността и истината.

Дата: 27.12.2019 г.
Начален час: 19:00 часа
Цена: 39.00 лв.
Продължителност: 3 часа
Лектор- художник: Мария Матовска
Умения и познания в рисуването не са необходими
.

В посочената цена за събитието са включени всички художествени материали и пособия (грундирана дървена плоскост, акрилни бои, палитра, чаша за вода, молив, острилка, гума, четки/ шпакли, цветни разпечатки на сюжета, работна престилка и помощни материали), необходими за рисуването на картината.
Комплимент от Канава Арт Студио чаша вино за „Добре дошли“ и бутилка минерална вода 350 мл.

ЗАЯВИ УЧАСТИЕ

Релаксиране с чаша вино и рисуване на картината „Гледка през прозореца“ – 20.12.2019 г.

Релаксиране с чаша вино и рисуване на картината „Гледка през прозореца“ – 20.12.2019 г.

от Kanava Art на 20.12.2019

С приближаващите коледни празници Ви каним на забавна котешка арт вечер, в която заедно да нарисуваме своята репродукция на зимната ни картина „Гледка през прозореца“, която да поставите в дома си или да подарите на любим човек. Обичаме пухкави котаци, а вие?

Дата: 20.12.2019 г.
Начален час: 19:00 часа
Цена: 39.00 лв.
Продължителност: 3 часа
Лектор- художник: Мария Матовска
Умения и познания в рисуването не са необходими.

В посочената цена за събитието са включени всички художествени материали и пособия (канава- грундирано платно с дървена подрамка, акрилни бои, палитра, чаша за вода, молив, острилка, гума, четки/ шпакли, цветни разпечатки на сюжета, работна престилка и помощни материали), необходими за рисуването на картината.
Комплимент от Канава Арт Студио чаша вино за „Добре дошли“ и бутилка минерална вода 350 мл.

ЗАЯВИ УЧАСТИЕ

Релаксиране с чаша вино и рисуване на репродукция по картината „Златни сълзи” – 19.12.19 г.

Релаксиране с чаша вино и рисуване на репродукция по картината „Златни сълзи” – 19.12.19 г.

от Kanava Art на 19.12.2019

Заповядайте на едно творческо релаксиране и забавление, вдъхновено от творчеството на Густав Климт. Нарисувайте вашата репродукция в лесни стъпки и с помощта на професионален художник. „Златни сълзи“ на Густав Климт е една от най- романтичните и известни картини от творчеството му. Картината е част от „Златният период“ в творчеството на Климт, който е най-успешният за художника и белязан от позитивната реакция на критиката. Названието на периода произтича от позлатата, използвана в много от работите му, от „Дворецът на Атина“ (1898) и „Юдит“ (1901) до най-известната от този период – „Целувката“ (1907 – 1908). Златният фон и символиката, близка до византийската, насочват към мозайките на Венеция и Равена, които Климт вижда по време на пътешествието си из Италия.

Дата: 19.12.2019 г.
Начален час: 19:00 часа
Цена: 39.00 лв.
Продължителност: 3 часа и 30 мин.
Лектор- художник: Огнян Йорданов
Умения и познания в рисуването не са необходими.

В посочената цена за събитието са включени всички художествени материали и пособия (канава- грундирано платно с дървена подрамка, акрилни бои, палитра, чаша за вода, молив, острилка, гума, четки/ шпакли, цветни разпечатки на сюжета, работна престилка и помощни материали), необходими за рисуването на картината.
Комплимент от Канава Арт Студио чаша вино за „Добре дошли“ и бутилка минерална вода 350 мл.

ЗАЯВИ УЧАСТИЕ

Релаксиране с чаша вино и рисуване на репродукция по картината „Зимна разходка“ Олга Александровна  18.12.2019 г.

Релаксиране с чаша вино и рисуване на репродукция по картината „Зимна разходка“ Олга Александровна 18.12.2019 г.

от Kanava Art на 18.12.2019

Велика херцогиня Олга е най-малкото дете на император Александър III от Русия и по-малка сестра на император Николай II.При падането на романови в руската революция от 1917 г. тя бяга със съпруга и децата си в Крим, където живее под постоянни заплахи за живота си. Брат й Николас и семейството са застреляни от революционерите. Олга бяга от революционна Русия с втория си съпруг и двамата си сина през февруари 1920 г.,като заминава за Дания, при майка си- Датската императрица. След смъртта на императрицата през 1928 г. Олга и съпругът й купуват млекопреработвателна ферма в Балеруп, близо до Копенхаген. Водейки прост живот във фермата тя рисува. Олга Александровна рисува над 2 000 произведения на изкуството, които осигуряват допълнителни приходи както за семейството и, така и за благотворителните каузи, които подкрепя активно. През 1948 г. е заплашена от режима на Йосиф Сталин и Олга със семейството и се преместват в ферма в Онтарио, Канада.

Дата: 18.12.2019 г.
Начален час: 19:00 часа
Цена: 39.00 лв.
Продължителност: 3 часа
Лектор- художник: Мария Матовска
Умения и познания в рисуването не са необходими.

В посочената цена за събитието са включени всички художествени материали и пособия (канава- грундирано платно с дървена подрамка, акрилни бои, палитра, чаша за вода, молив, острилка, гума, четки/ шпакли, цветни разпечатки на сюжета, работна престилка и помощни материали), необходими за рисуването на картината.
Комплимент от Канава Арт Студио чаша вино за „Добре дошли“ и бутилка минерална вода 350 мл.

ЗАЯВИ УЧАСТИЕ

„Нарисувай своя ангел“ –рисуване върху дърво 14.12.2019 г.

„Нарисувай своя ангел“ –рисуване върху дърво 14.12.2019 г.

от Kanava Art на 14.12.2019

С приближаващите коледни празници Ви каним на творческа вечер, в която заедно да нарисуваме своя ангел пазител, който да поставите в дома си или да подарите на любим човек. Ангел от гръцки означава вестител, посланик. Символ на добротата, чистотата, невинността и истината.

Дата: 14.12.2019 г.
Начален час: 16:00 часа
Цена: 39.00 лв.
Продължителност: 3 часа
Лектор- художник: Мария Матовска
Умения и познания в рисуването не са необходими.

В посочената цена за събитието са включени всички художествени материали и пособия (грундирана дървена плоскост, акрилни бои, палитра, чаша за вода, молив, острилка, гума, четки/ шпакли, цветни разпечатки на сюжета, работна престилка и помощни материали), необходими за рисуването на картината.
Комплимент от Канава Арт Студио чаша вино за „Добре дошли“ и бутилка минерална вода 350 мл.

ЗАЯВИ УЧАСТИЕ