Релаксиране с чаша вино и рисуване на репродукция по картината Стената на Уинслоу Омър- 29.08.2019 г.

37.00 лв.


Дата: 29.08.2019 г.
Начален час: 19:00 часа
Цена: 37.00 лв.
Продължителност: 3 астрономически часа
Лектор-художник: Мария Матовска
Умения и познания в рисуването не са необходими

Изчерпан

Описание

Заповядайте на едно творческо релаксиране с дъх на морски бриз, на което ще рисуваме известната му картина „Стената“ с помощта на професионален художник. Екипът на „Канава Арт Студио – Галерия за вино и изкуства“ ще Ви посрещне в уютна и артистична атмосфера със специална селекция на вина от страната и чужбина.
Нарисувай картина за подарък или дома!

Дата: 29.08.2019 г.
Начален час: 19:00 часа
Цена: 37.00 лв.
Продължителност: 3 астрономически часа
Лектор-художник: Мария Матовска
Умения и познания в рисуването не са необходими

В посочена цена са включени всички художествени материали (грундирано платно с клиновидна дървена рамка, акрилни бои, четки, молив, гума, острилка, палитра и помощни материали) необходими за рисуване на картината.
Канава Арт Студио ще Ви посрещне с чаша вино за „Добре дошли“.

Информация за автора: Уинслоу Омър е американски пейзажист и график, роден през 1836 в Бостън, Масачузетс. Известен с картините си на морска тематика, той е смятан за един от най-големите художници в Америка от 19-ти век и забележителна фигура в американското изкуство.
Омър спада към самородните таланти и е самоук художник. След чиракуване по литография, Омир започва кариерата си като илюстратор за Харпърс, рисувайки сцени от битката на Гражданската война. След войната той пътува до Европа и след това прекарва лятото на 1873 г. в Глочестър, Масачузетс, където започва да работи с акварел, което в крайна сметка ще стане негов основен стил. През 1881 г. той прекарва почти две години на английското крайбрежие, изобразявайки прости сцени на местните общности. С развитието на кариерата си Омир се увлича все повече по морето, а преместването му на уединено място в крайбрежния Мейн му дава възможност да се отдаде изцяло на темата за вечната борба между човека и природата.