Семинар- Уоркшоп модул „Основи на рисуването“ 05.10.19-21.12.19

360.00 лв.720.00 лв.

Продължителност на модула: 60 астрономически часа
Максимален брой участници в група: 6 човека
Продължителност на модула: 5 Октомври 2019 – 21 Декември 2019
Занятията ще се провеждат всяка СЪБОТА от 11:00 часа с продължителност 5 астрономически часа
Лектор: Огнян Йорданов
Такса за участие: 720 лв. с ДДС
Възможност за плащане на таксата за участие на 2 (две) вноски.

Изчистване

Описание

Семинара по „Изобразително изкуство“ е предназначен за всички, които имат желание да придобият по-задълбочени познания в сферата на изобразителното изкуство и да усъвършенстват или затвърдят уменията си.
Семинара включва модулите „Основи на рисуването” и „Живопис”, като всеки модул има теоретична и практическа част, а участниците ще имат възможност да приложат наученото по време на всяко едно от заниманията в картина или скица.
Обучението ще се извършва в малка група, което ще гарантира на всеки участник персонално внимание и подход, а непринудената атмосфера на ателието в което се провеждат ще допринесе за лесното и забавно усвояване на академичната част в това изкуство.
Семинара ще е полезен, както за напълно начинаещи възрастни с огромно желание за творческа изява, така и за хора които вече са развили в някаква степен уменията си като художници , но имат нужда от още нещо за да се почувстват истински творци.

Модул „Основи на рисуването”
С преминаване през отделните теми в модула ще започнете да развивате вашата техника и стил, ще научите какво е композиция, перспектива и това как да ги използвате като инструмент, с който да изградите вашите картини.
Ще се запознаете с композирането и оформянето на натюрморт от 2-3 геометрични фигури с елемент на форма в движение (плат, драперия).
Ще преминете през отделните части на човешката глава, като ще преминем последователно през скициране на: око, ухо, нос с уста и ще завършим с цялостно построяване и изрисуване на човешка глава.
В модула ще Ви запознаем и с отделните части на тялото, като накрая ще завършим с рисуване на жив модел.
Техниките, които ще разгледаме ще включват използването на моливи от 2B до 8B, работа с твърда и хлебна гума, въглен (пресован и не пресован), туш с четка в комбинация с перо.
След края на модула „Основи на рисуването” самостоятелно ще можете да създавате сложни композиции.

Какво включва обучението :
Ще започнем със запознаване на участниците с основните принципи при рисуване на графична композиция (картина), каква е ролята на перспективата, ще се упражняваме в рисуването на линия, щрих, петно, каква е връзката между тях, как се степенуват и как да ги съчетаем при направата на светлосянка.
Визуално конструиране и изграждане на форми, скициране и бързи скици;
Разработване на геометрични фигури – перпендикулярни и сферични чрез светлосенъчно или линеарно изграждане на образа. Уроците са интересни и се усложняват с времето, като постоянно ученикът се запознава с различни мателиали и техники – моливи, туш, въглени, тънкописци.

Продължителност на модула: 60 астрономически часа
Максимален брой участници в група: 6 човека
Продължителност на модула: 5 Октомври 2019 – 21 Декември 2019 г.
Занятията ще се провеждат всяка събота от 11:00 часа с продължителност 5 астрономически часа
Лектор: Огнян Йорданов
Такса за участие: 720 лв. с ДДС
Възможност за плащане на таксата за участие на 2 (две) вноски.

При записване и за втория модул „Живопис” ще получите отстъпка в размер на 10 % от стойността на курса.

Канава Арт Студио предоставя на участниците всички необходими материали: моливи, перо, туш, въглени (пресован и не пресован), тънкописци, скицници; хартии, подложки за рисуване, твърда и хлебна гума, острилки/ножчета, учебни материали, работни престилки, чанта за рисунките и несесер за помагалата.

Семинара по модул „Основи на рисуването“ ще се осъществи при минимално записали се 3 (трима) участника.
Краен срок за записване 25 Септември 2019 г.

Допълнителна информация

Моля изберете

Цял курс, Първа вноска, Втора вноска