Описание

Заповядайте на творческо релаксиране и забавление в света Микеланджело, като заедно чрез декупажна приложна техника ще създадем картина по фрагмент от „Сътворението на Адам“. Лектора Ваня Игнатова ще Ви въведе в света на декупажа и техниката тип „мозайка“, като ще работим върху дървено пано.

Сикстинската капела е  върхът в изобразителното изкуство от епохата на Ренесанса, като през 1508 година Юлий II възлага на Микеланджело да изпише тавана на Сикстинската капела. Изрисуването на огромния таван с размери 40 х 14 метра му отнело четири години – от 1508 до 1512 година, като най-известната част от композицията е „Сътворението на Адам“ или още наричана “Сътворението на света”. Първоначално Микеланджело не е приел предложеният му проект, но  въпреки това той приема поръчката, като предлага негов проект  за изобразяването на дванадесетте апостоли, който бил приет от папата, включващ повече от 300 библейски фигури и множество сцени от сътворението и падението на човека и обещанието за спасение през пророците и родословието на Христос. Изрисуването на огромния таван с размери 40 х 14 метра му отнело четири години – от 1508 до 1512 година. Микеланджело е създал нов вид динамична композиция, чийто фокус е върху ръцете, които се опитват да достигнат една към друга.

Дата: 19.05.2019 г.
Начален час: 13:00 часа
Цена: 45.00 лв.
Продължителност: 4 астрономически часа
Лектор- художник: Ваня Игнатова

В посочена цена са включени всички художествени материали (декупажна оризова хартия, акрилни бои, лепила, четки, дървено платно и помощни материали), необходими за създаването на декупажната картина и чаша вино за „Добре дошли“.