“Да нарисувам България- Централната минерална баня София”. Да преоткрием красотата на родината с рисуване 04.12.19 г.

39.00 лв.

Дата: 04.12.2019 г.
Начален час: 19:00 часа
Цена: 39.00 лв.
Продължителност: 3 часа и 30 минути
Лектор- художник: Мария Матовска
Умения и познания в рисуването не са необходими.

16 налични

Описание

Каним Ви на специална творческа вечер, в която ще преоткрием красотата на родината ни, чрез изобразителното изкуство. Авторската ни картина „ Централната минерална баня София” от творческият проект „Да нарисувам България”с която направихме официално откриване на творческия ни проект „Да нарисувам България“, като картината е разработена така, че да може да се нарисува от възрастни и деца, без предварителен опит и умения в рисуването. Централната минерална баня е емблематична сграда в центъра на София, която е паметник на културата с национално значение, като от 2016 г. е реорганизиран в Регионален исторически музей – София.
Сградата е построена е по идеен проект на българските архитекти Петко Момчилов и Йордан Миланов през 1913 година на мястото на съществувала дотогава турска баня. Сградата е изградена в стил сецесион, но и с типични за времето си български, византийски и изобщо източноправославни орнаментални елементи, които са дело на художника Харалампи Тачев.
През 10 януари 1944 г. англо-американските бомбардировки над София нанасят тежки удари по сградата и напълно е унищожено южното крило и дебита на минералния извор също е засегнат, но по-късно банята е напълно възстановена.
Всяка седмица ще рисуваме авторска картина от поредицата „Да нарисувам България”, като ще творим с акрилни бои, четки и шпакли.
Творческия проект на Канава Арт Студио „Да нарисуваме България”, представлява 48 авторски картини, вдъхновени от архитектурно-културното наследство и природните богатства на страната ни. Проекта има за цел да представи красотата на родината ни, чрез поредица от арт събития, в които екипът ни от млади и талантливи художници, възпитаници на Националната художествена академия, ще показва и помага на участниците да изградят своята творба. Темите в цикъла са разработени така, че да могат да се изпълнят от деца и възрастни, без предварителен опит и умения в рисуването.

Дата: 04.12.2019 г.
Начален час: 19:00 часа
Цена: 39.00 лв.
Продължителност: 3 часа и 30 минути
Лектор- художник: Мария Матовска
Умения и познания в рисуването не са необходими.

В посочената цена за събитието са включени всички художествени материали и пособия (канава- грундирано платно с дървена подрамка, акрилни бои, палитра, чаша за вода, молив, острилка, гума, четки/ шпакли, цветни разпечатки на сюжета, работна престилка и помощни материали), необходими за рисуването на картината.
Комплимент от Канава Арт Студио чаша вино за „Добре дошли“ и бутилка минерална вода 350 мл.