„Червени скали“ Арман Гийомен рисуване и забавление 21.05.24 г.

42.00 лв.

Дата: 21.05.2024 г.
Начален час: 19:00 часа
Цена: 42.00 лв.
Продължителност: 3 астрономически часа
Лектор-художник: Нели Романова

7 налични

Описание

Рисуване и вино – творческо релаксиране и забавление в света на Арман Гийомен, като заедно ще нарисуваме един от най- известните пейзажи на импресиониста „Червени сканили“ с помощта на професионален художник. Екипът на „Канава Арт Студио – Галерия за вино и изкуства” ще Ви посрещне в уютна и артистична атмосфера със специална селекция на вина от чужбина и страната. Нарисувай картина за подарък или дома!
Роден в Париж през 1841, от ранна възраст е увлечен от изобразителното изкуство и на 16 години започва да посещава художествено училище , а по късно Швейцарската академия в Париж, където се запознава с Камийл Писаро и Пол Сезан. Таланта му на импресионист не остава незабелязан негови творби се излагат в много от изложбените зали редом до тези на Писаро , Сезан и Моне. Запознанството му с Пол Синяк и Жорж Сера оказва влияние върху творчеството му и той започва да работи в стила пуанитилизъм. През 1891 г. печели от лотарията 100 000 франка , което най- накрая му позволява да се отдаде изцяло на изобразителното изкуство , да пътува и да пробва нови техники. Родственик на Реноар, художникът умира през 1927 година на 87 годишна възраст, с което заслужено получава прозвището „последният импресионист“ надживявайки с една година Клод Моне. Творбите му от първата четвърт на 20 век, в последствие оказват много силно влияние върху създаването на стила фовизъм.

Дата: 21.05.2024 г.
Начален час: 19:00 часа
Цена: 42.00 лв.
Продължителност: 3 астрономически часа
Лектор-художник: Нели Романова

В посочена цена са включени всички художествени материали (канава- грундирано платно, акрилни бои, четки и помощни материали), необходими за рисуването на картината и чаша вино за „Добре дошли“. Умения и познания в рисуването не са необходими.